Wilde Planten Workshop
Koken met Wilde Planten
Eetbare Bloemen
Catering
Wildpluk Hightea
bloemen chocolade
Recepten
Contact
Links

WANDELINGEN

Veel planten die om ons heen groeien zijn eetbaar. Ze zijn een lekkere, gezonde en waardevolle aanvulling op ons eten. Wist je dat je bijvoorbeeld een heerlijke pesto kunt maken van hondsdraf, een lekkere soep van paardenbloemblad en een frisse salade van vogelmuur? Het is hip, super gezond en erg lekker.

• Ontdek de vele mogelijkheden die wilde planten bieden!
• Welke eetbare wilde plant is dit?
• Waar kun je veilig oogsten?
• Waar moet je op letten bij het plukken?
• Hoe kun je de planten gebruiken in de keuken?


Activiteit boeken

Een eetbare wilde plantenwandeling is te boeken voor groepen vanaf 10 personen. Prijs voor een wandeling van anderhalf tot twee uur is €12,50 per persoon. Dit is ook op locatie mogelijk. Vergoeding voor de reistijd en reiskosten is €0,30 per kilometer (vanaf Gasselte).

Eetbare wilde plantenwandelingen in het Asserbos

Ook in de winter kun je op wildplukavontuur gaan. Vogelmuur, kleine veldkers en kleefkruid is het hele jaar door te vinden. En de naalden van de fijnspar kun je gebruiken om heerlijke thee van te zetten. Wil je weten hoe je ze kunt herkennen en gebruiken in de keuken? Geef je dan op voor deze wandeling en ontdek hoe eetbaar het Asserbos is in de winter.

Datum:
Woensdag 24 januari 2018, 14.00 - 16.00 uur

Duur: 2 uur
Prijs: volwassenen € 12,50 kinderen € 7,50. Inclusief wildplukversnapering
Locatie: Verzamelen voor het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2 9401 SL, Assen
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com


CURSUSSEN

Wintercursus eetbare wilde planten in Surhuizum / Veendam

Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten. Ook in de winter kun je oogsten uit het wild: vogelmuur, witte dovenetel, kleefkruid. En wortels van bijvoorbeeld teunisbloem, paardenbloem en wilde peen.
Je maakt kennis met eetbare planten die je in de winter kunt vinden, leert ze herkennen en leert planten indelen in de belangrijkste plantenfamilies. We gaan kokkerellen met eetbare planten, graven wortels op en bespreken meegebrachte planten.

NIEUW onderdeel deze cursus: eetbare paddenstoelen!
Welke paddenstoelen zijn eetbaar en welke zijn gemakkelijk te herkennen?

De cursus wordt zowel gegeven in Land van Een in Surhuizum als in de Wilde Engel in Veendam

Data Surhuizum:
Dinsdag 9 januari, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 23 januari, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 6 februari, 19.30 – 22.00 uur
Zaterdag 17 februari 10.30 – 12.30 uur (excursie, locatie volgt nog)
Dinsdag 20 februari, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 13 maart, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 27 maart, 19.30 – 22.00 uur

Data Veendam:
Dinsdag 16 januari, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 30 januari, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 13 februari, 19.30 – 22.00 uur
Zondag 18 februari 10.30 – 12.30 uur (excursie, locatie volgt nog)
Dinsdag 6 maart, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 20 maart, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 10 april, 19.30 – 22.00 uur

Deelname cursus Surhuizum of Veendam: € 140,00 per persoon
Opgeven bij Leah Groeneweg, tel. 06-14136734

Weekendcursus eetbare wilde planten, lente 2018

Data:
vrijdag 16 maart 19.30 – 22.00 uur (les)
zaterdag 17 maart 10.00 – 13.00 uur (les)
zondag 18 maart 10.00 – 13.00 uur (excursie)

Locatie: Egberts Lent, Hunzeweg 30, 9657 PD Nieuw Annerveen

Deelname: € 65,00 p.p.
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com

Omschrijving:
Veel planten uit de natuur zijn eetbaar. Je kunt er heerlijke en gezonde gerechten mee maken. Leer wildplukken in ιιn weekend en maak straks zelf je eigen stoofpotje met paardenbloemwortel, pesto met veldzuring of wilde groentesoep. Er worden veel verschillende eetbare wilde planten belicht. De theorie komt aan bod, maar we gaan ook veel praktisch aan de slag: planten zoeken, benoemen, plukken… en lekkere smeersels en hapjes maken met de planten. Hierdoor leer je de planten goed kennen en herkennen. Lesmateriaal krijg je toegestuurd via de mail.