Wilde Planten Workshop
Koken met Wilde Planten
Eetbare Bloemen
Zaadbommen maken
Wildpluk Hightea
Wildpluktuin
Recepten
Contact
Links

WANDELINGEN

Veel planten die om ons heen groeien zijn eetbaar. Ze zijn een lekkere, gezonde en waardevolle aanvulling op ons eten. Wist je dat je bijvoorbeeld een heerlijke pesto kunt maken van hondsdraf, een lekkere soep van paardenbloemblad en een frisse salade van vogelmuur? Het is hip, super gezond en erg lekker.

• Ontdek de vele mogelijkheden die wilde planten bieden!
• Welke eetbare wilde plant is dit?
• Waar kun je veilig oogsten?
• Waar moet je op letten bij het plukken?
• Hoe kun je de planten gebruiken in de keuken?


Activiteit boeken

Een eetbare wilde plantenwandeling is te boeken voor groepen vanaf 10 personen. Prijs voor een wandeling van anderhalf tot twee uur is €12,50 per persoon. Dit is ook op locatie mogelijk. Vergoeding voor de reistijd en reiskosten is €0,30 per kilometer (vanaf Gasselte).

Het pad van de hunebedbouwers: zoeken naar wilde planten

Datum: Dinsdag 17 oktober
Stap in de wereld van de hunebedbouwers. Zij waren landbouwers, maar vulden daarnaast hun maaltijden aan met wilde planten. Als hunebedbouwer sta je stil bij de planten: welke boom of plant is eetbaar? En hoe kan je ze gebruiken? Tijdens een wandeling door de bossen van Anloo gaan we op zoek naar eetbare wilde planten, wortels en bessen. Aangekomen bij het hunebed D11, dat midden in de boswachterij ligt hebben we een wildplukversnapering.

Locatie: Hoek Kerkbrink / Brinkstraat Anloo
Aanvang: 10.30 uur
Duur: ongeveer 2 uur
Deelname: volwassenen € 12,50 kinderen € 7,50. Inclusief wildplukversnapering
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734

Unieke Wildpluk-excursie met Eko-Tours

Donderdag 26 oktober
Locatie: bossen van Exloo
Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 3 uur
Deelname: € 27,50 per persoon
Opgeven: via de website van www.eko-tours.nl

Omschrijving:
Eko-Tours uit Exloo en Leah Groeneweg organiseren een unieke wildpluk-excursie. De deelnemers rijden met elkaar de natuur in met de 100% elektrische terreinauto's en gaan onder deskundige leiding van Leah op zoek naar eetbare planten. En… je mag daarbij zélf rijden in de bossen in de elektrische voertuigen van Eko-Tours.
Onderweg geeft Leah uitleg over het eten uit de natuur en plukken van allerlei planten en bloemen. Samen gaan we op zoek naar eetbare wilde planten zoals zevenblad, weegbree en witte dovenetel. Onderweg genieten we van een wildpluk thee met lekkernij. Natuurlijk krijg je allerlei informatie, adviezen, tips én recepten mee naar huis om zelf met wilde planten aan de slag te kunnen.
Voor deze bijzondere excursie hoef je niet lang te wandelen in de natuur, want we rijden met elkaar in de fluisterstille elektrische auto's van Eko-Tours. Iedereen ouder dan 21 jaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs mag zelf rijden in deze bijzondere auto's. Alleen dat is al een bijzondere ervaring. Deze excursie is daarom geschikt voor jong én oud!


Wandeling eten uit de natuur in Borger

Ga mee op pad en leer welke planten uit de natuur eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken. We maken een wandeling rondom Borger en gaan op zoek naar eetbare wilde planten.
Na afloop drinken we een kopje koffie of thee bij De Kaasbank in Borger en proeven we een heerlijk stukje kaas met wildplukgelei.

Data: woensdag 25 oktober
woensdag 22 november
Startpunt: De Kaasbank, Hoofdstraat 45, 9531 AC Borger
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Deelname: € 15,00 volwassenen, € 10,00 kinderen
Vooraf opgeven bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com


Eetbare wilde plantenwandelingen in het Asserbos

Van veel bomen zijn de bloesems, bessen of de heel jonge bladeren eetbaar. Maar ook in de onderbegroeiing van het bos zijn veel eetbare planten te vinden! Tijdens deze wandeling leer je van alles over de eetbaarheid van het bos. Ook bezoeken we de Eetbare Voetspot, de eetbare tuin die is aangelegd in het Duurzaamheidscentrum. In deze tuin vind je vakken met eetbare wilde planten, maar ook met vergeten groenten en eetbare bloemen. Ben je benieuwd naar de eetbare planten en bomen in het Asserbos? Geef je dan op voor één van de wandelingen.

Datum:
Donderdag 9 november, 10.00 – 12.00 uur

Duur: 2 uur
Prijs: volwassenen € 12,50 kinderen € 7,50. Inclusief wildplukversnapering
Locatie: Verzamelen voor het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2 9401 SL, Assen
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com


Wildpluk Wijn Wandeling

Wildplukster Leah Groeneweg en wijnkenner Frank Rozendaal nemen je tijdens hun Wildpluk Wijn Wandeling mee in de wondere wereld van het wildplukken en de wilde wijnen. Je leert de geheimen van het wildplukken kennen én je proef je een aantal biologische, natuurlijke wijnen.

Een pesto van zevenblad en hondsdraf? Of een frisse salade van vogelmuur en madeliefjes?
Tijdens de wandeling leer je welke planten uit het wild je kunt eten en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Bij terugkomst verwerken we gezamenlijk de oogst van de dag tot een pesto, kruidenkaasje en -boter.

Daarna laat Frank je een aantal ‘vin naturels’ proeven: wijnen waarbij de natuur volledig haar gang mag gaan.
Deze wijnen worden gemaakt van biologische druiven, maar de wijnmakers gaan nog een stap verder en laten de wijnen geheel natuurlijk vergisten op wilde gisten… Zo puur heb je je wijn nog nooit gedronken!

Loop en proef je mee?

Datum: volgt nog
Duur: ongeveer 3 uur
Deelname: € 37,50 per persoon
Vooraf opgeven bij: Frank Rozendaal, info@biologischewijnwinkel.nl / 06-11537523 of Leah Groeneweg bloemenpad@gmail.com / 06-14136734
Meer informatie: www.biologischewijnwinkel.nl of www.bloemenpad.nl


CURSUSSEN

Cursus eetbare wilde planten in de winter 2018: in Surhuizum en Veendam

Info en data volgen z.s.m.